Liberecká univerzita pracuje na plánech a strategii, jak jednat v nebezpečné krizové situaci

9. leden 2024 12:19

Technická univerzita v Liberci hledá opatření, jak zajistit ochranu studentů i učitelů při mimořádných situacích. Zaměří se na proškolení a včasné informování zaměstnanců.

Jedna z budov Technické univerzity v Liberci

V reakci na tragický útok střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze z prosince 2023 hledá vedení Technické univerzity v Liberci řešení, jak své pracovníky a studenty lépe chránit. Zaměřit se především na to, jak v případě nenadálé události o nebezpečí urychleně informovat.

„Bude nutné proškolení zaškolení zaměstnanců z bezpečnostních postupů, a také nastavení bezpečnostních postupů. Řešíme, jak k nim dostat informaci, že se něco děje,“ upřesnil kvestor univerzity Vladimír Stach.

Detekční rámy ani ochranku u vstupů do budov zatím univerzita neplánuje. Má totiž přes dvacet 20 budov a v každé několik vchodů. „Studenti i vyučující se pohybují mezi jednotlivými budovami v průběhu dne. Tento režim je podobný krajské nemocnici, která má bezpečnostní plány zpracované externí firmou. Stejně budeme nejspíš postupovat i my, je to jedna z možností,“ uvedl kvestor.

Univerzitním kampusem se s kvestorem Vladimírem Stachem a mluvčím Radkem Pirklem prošel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související