Liberecká nemocnice má letos už třetího ředitele

2. září 2011

Krajská nemocnice v Liberci má letos už třetího ředitele. Stal se jím Jiří Veselka, který doposud vede Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Z tohoto postu ale během několika dní odstoupí - chce v klidu funkci předat.

Jiří Veselka nahradil Zdeňka Konráda, který rezignoval z ředitelského postu ze zdravotních důvodů. Zdeněk Konrád vedl nemocnici od března - před ním zase rezignoval ředitel Luděk Nečesaný, který vyvedl původně zadluženou nemocnici z vysoké ztráty a loni hospodařil se ziskem. Toho chce dosáhnout i nový generální ředitel Jiří Veselka.

Nemocnice je za posledních sedm měsíců v jedenácti miliónové ztrátě. Igor Mandík,který je pověřený řízením ekonomického úseku nemocnice ji nepovažuje za hrozivou, protože nemocnice má až dvoumiliardový obrat. Úspornými opatřeními by se mohla ztráta dostat na nulu, konstatuje.

Igor Mandík nebude zřejmě ekonomiku řídit dlouho - Jiří Veselka by si přál za ekonomického náměstka bývalého libereckého primátora Jiřího Kittnera.

V souvislosti se změnami ve vedení nemocnice vyvrátil lékařský náměstek Jan Mečl fámy o tom, že hrozí hromadný odchod špičkových lékařů a primářů včetně světoznámého neurochirurga Petra Suchomela. Nemocnice by měla podle něj teď pracovat na tom,aby měla vyšší důvěru pacientů, zvlášť po tom, co v nemocnici nedávno zemřel pacient po operaci kýly a v té souvislosti se hodně hovořilo o špatné údržbě jednoho přístroje.

Spustit audio