Liberec: Prázdninový provoz městské hromadné dopravy

2. červenec 2019 08:45

Od začátku července jezdí liberecké tramvaje a autobusy podle prázdninových jízdních řádů. Nejezdí školní linky a třeba autobusové linky X2 a X3, které nyní nahrazují tramvaje z dopravního terminálu do Lidových sadů, pojedou každých 12 minut.

„Liberecký dopravní podnik naplánoval pro některé spoje odlišné trasy kvůli opravám,“ připomíná místopředseda představenstva Martin Pabiška.

V souvislosti s uzavírkou křižovatky ulic Londýnská a Norská jsou během prázdnin odkloněny mimo jiné linky č. 12 a 23. Objízdná trasa vede ze zastávky Malé náměstí přes ulice Truhlářská, Jungmannova a Žitavská. Zastávky U Věže a Dožínkova nejsou po dobu uzavírky obsluhovány.

Objízdné trasy se dotknou také linek č. 28 a 32, které během letního provozu neobslouží zastávku Dožínková. Pro zastávky Sokolská most a Sokolská je náhradním nástupním místem Nám. Dr. E. Beneše. Linka č. 92 nově neobslouží zastávky Dožínková a Sokolská a autobus č. 600 do Globusu projíždí ulicemi Truhlářská, Jungmannova a dále po I/35.

Linka č. 17 od včerejška nestaví na zastávkách Herbenova a Aréna, pro kterou je zřízena náhradní zastávka Zimní stadion, a ze zastávky Ulice 28. října do zastávky Babylon jezdí až do odvolání přes ulice Hanychovská, Žitavská a Nákladní. Na objízdných trasách linky nestaví.

Více informací naleznete na stránkách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou.

autoři: Jan Charvát ,
Spustit audio

Související