Prázdninové uzavírky v Liberci: Kudy nejezdit?

28. červen 2019 08:04

Léto začíná a s ním i sezóna uzavírek v krajském Liberci. Omezení čeká řidiče na silničním průtahu Libercem a už zítra 29. června se zavře Košická ulice, tedy sjezd z průtahu kolem centra Babylon do středu města, kde začíná výměna teplárenského vedení.

Košickou ulicí od soboty 29. června neprojedeme od deseti hodin dopoledne až do deseti večer. Jak říká náměstek primátora Jiří Němeček z hnutí ANO, dělníci odstraní vedení nad silnicí. A město pak začne chystat stavby nového úseku cyklostezky.

Plán kraje za 170 milionů korun? Oprava silnice z Podbozkova do Semil

Práce na silnici (ilustrační foto)

Liberecký kraj má v plánu opravit a rozšířit silnici z Podbozkova do semilského Cimbálu. Práce budou stát skoro 170 miliónů korun.

„Ty škaredé trubky, které běží po trase, kde bude cyklostezka, odtamtud zmizí. Do budoucna by se to prostředí mohlo radikálně změnit, mohla by tam vzniknout – podobně jako je za Slovanem – odpočinková zóna,“ popisuje Němeček.

Jeřáby začnou zítra na místo najíždět před 12. hodinou. Demolice trubek je naplánovaná na zhruba třetí hodinu odpolední. Ulice bude od neděle do následujícího čtvrtka průjezdná částečně. Na sváteční víkend, od 5. do 7. července, ale bude opět celá zavřená a neprůjezdná.

U libereckého tunelu opraví zeď

Na libereckých silnicích se chystají ale i další omezení. Magistrát informoval, že od soboty začne Ředitelství silnic a dálnic s opravou opěrné zdi u tunelu na průtahu Liberem. Oprava ve směru na Děčín je naplánovaná na zhruba čtyři měsíce. Dopravu tam svedou do jednoho jízdního pruhu.

Od začátku července se na celé prázdniny zavře taky Londýnská ulice, kde se bude renovovat vodovod a kanalizace. Dělníci budou od července také v Hokešově ulici, od srpna pak například v ulicí U Jeslí.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související