Liberec: Pevné nervy řidičů i cestujících MHD v létě prověří řada uzavírek

25. červen 2018 08:53

Cestování po Liberci autobusy městské hromadné dopravy o prázdninách zkomplikují uzavírky a objížďky.

Celkem 105 dní potrvá uzavírka ulice České mládeže. Začíná už v neděli 1. července. Ulice bude jednosměrná v úseku od kruhové křižovatky u ČSAD Liberec po kruhovou křižovatku s Kubelíkovou ulicí. Linky číslo 31, 33, 34, 35 budou ve směru z průmyslové zóny Jih jezdit po objízdné trase.

Česko čekají v létě rekordní uzavírky silnic, najít objížďku bude těžké

03384504_0.jpeg

Řidiči musejí o letošních prázdninách počítat s dosud největšími uzavírkami silnic. Kraje dostaly na jejich rekonstrukci skoro čtyři a půl miliardy korun, dalších 200 milionů pak získá Praha. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) na dnešním setkání lídrů českého stavebnictví upozornil, že bude problém najít objízdné trasy.

Další omezení čeká cestující podle dopravního ředitele Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Oskara Zappeho kvůli opravě železničního nadjezdu v Krásné Studánce. „Od 7. července do 31. července bude linka č. 26 jezdit po objízdné trase od Litesu přes Stráž, od 18. července do 20. července z důvodu frézování vozovky se uzavře ulice Lukášovská od zastávky Harcov, kostel,“ popisuje Zappe.

Počítá se i s odkloněním dopravy kvůli uzavírce v centru města ulice U Křížového kostela nebo uzavírce ulice Dr. Milady Horákové. Ta by měla trvat do prosince letošního roku.

autor: Eva Malá
Spustit audio