Liberec ocení herce Šaldova divadla Ladislava Duška čestnou medailí

Medaili města Liberce dostane šestasedmdesátiletý herec za zásluhy v oblasti kultury a za své občanské postoje. Ladislav Dušek je už třicet let v angažmá Divadla F. X. Šaldy a byl také třikrát zvolen libereckým zastupitelem. Ptala se ho redaktorka Lucie Fürstová. 

„Těžko dokážu vyjádřit své pocity při tom, když jsem se dozvěděl, že mám být oceněný. Moc děkuji městu za tuhle poctu, děkuji těm, kteří to se mnou budou sdílet. Myslím si, že je to zavazující i pro další léta,“ zareagoval ocenění Ladislav Dušek. Medaili města Liberce obdrží v úterý odpoledne od libereckého primátora.

Ladislav Dušek v Liberci přišel do libereckého angažmá v roce 1989 a od té doby ztvárnil na velké i malé scéně libereckého divadla víc než stovku divadelních rolí.

V současnosti ho můžete vidět například v inscenacích Mnoho povyku pro nic, Leninovi balzamovači nebo v komedii Atomová kočička.

Liberecký herec hrál i v televizních seriálech, třeba ve Zdivočelé zemi, Vyprávěj, v Kriminálce Anděl nebo ve Vraždách v kruhu. Na filmovém plátně se objevil například ve snímcích Signum laudis, Granhotel a v příštím roce ho budete moct vidět i v právě připravovaném snímku Bohdana Slámy Krajina ve stínu.

autoři: Lucie Fürstová , mib
Spustit audio

Související