Krimipříběhy: Host v baru chytl amok a po lidech házel půllitry

12. leden 2018
Bar, vinárna, hospoda (ilustrační foto)

Jeden návštěvník restaurace v Desné na Jablonecku začal napadat ostatní hosty. Jaký k tomu měl důvod? To už je předmětem spekulací Mirka Holubce v jeho dalším Krimi příběhu.

Existují případy, u kterých by člověk víc než cokoliv jiného znal jejich pozadí. Tak například: už někdy v listopadu minulého roku došlo v jednom baru v Desné na Jablonecku k podivné události. 34letý muž tam nejdříve pěstí začal tlouct do hlavy jednoho z hostů, a následně se jal po ostatních hostech házet vším, co měl po ruce.

Půllitry, židle, stůl a je div, že tuhle improvizovanou palbu odnesla zraněním na hlavě jen jedna z návštěvnic baru. Co asi tak mohlo takovému jednání předcházet? Že by všichni jako jeden začali muži hromadně nadávat? Nejdřív urazili jeho, pak jeho ženu a děti, rodiče, prarodiče, jeho účes, jeho vkus oblékání…

Mimozemšťani?

Anebo byli všichni v baru mimozemšťani na výpravě za účelem vyhubení lidské populace, a on jako jediný zástupce lidské rasy musel neprodleně jednat? Každopádně si myslím, že by to před soudem mohl uhrát na nepříčetnost.

Jestli si chcete celý krimipříběh poslechnout od Míry Holubce, nalaďte si Český rozhlas Liberec v pondělí 15. ledna po půl sedmé nebo po půl deváté.

autor: Miroslav Holubec | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.