Koupaliště a kemp v Liberci jsou už připravené na turistickou sezónu

4. červen 2012

V Liberci už tento týden začíná koupací sezóna - v sobotu se dětským dnem otvírá koupaliště Vápenka. Připraveny jsou i další rekreační areály - koupaliště Sluníčko ve Vratislavicích a kemp v Pavlovicích. Pravidelní návštěvníci koupališť se už na napuštěné bazény těší.

Do velkého bazénu právě teď proudí kubíky vody. Dětské brouzdaliště je zrekonstruované, natřené jsou všechny prolézačky,skluzavky,připravená je trampolína na skákání, oznamuje mi provozovatel nejstaršího koupaliště v Liberci. „1933, byl to jenom obdélník... Postavil to pan Richter, ten měl řeznictví a hospodu, a postavil to pro svou dceru. Tady měli veslařský klub. Koupaliště Vápenka, to bylo střediskem zábavy. Byl tu taneční parket – tady se v sobotu a v neděli tančilo a hrálo...“ říká provozovatel koupaliště Jan Skalník.

Teď je Vápenka symbolem klidu a odpočinku, stejně jako Sluníčko v liberecké městské části Vratislavice. Zatímco Vápenka se napouští pitnou vodou, Sluníčko má, pokud je dost vody v potoce, výhodu. „Tohle koupaliště je koncipované tak, že se dá napouštět přímo z Kunratického potoka... nebo z vodovodního řadu, ale to je drahý hazard.“ konstatuje nájemce Sluníčka Petr Polda.

Kromě dvou koupališť je v Liberci samozřejmě aquapark, bazén má i kemp v Pavlovicích. O areál s chatkami a plochami pro stany a kempingové vozy je letos velký zájem. Lidé prostě šetří, konstatuje provozovatel Petr Buchta. V některých termínech jsou už všechny chatky rezervované.

Spustit audio