Koalice na liberecké radnici má za sebou 100 dní vlády

4. srpen 2011

Liberečtí občanští demokraté, kteří jsou ve městě po 16 letech na tamní radnici v opozici, vystavili současné koalici u příležitosti 100 dní vlády vysvědčení. Jedničkami šetřili- na vysvědčení je jen jedna - zbytek se hemží čtyřkami, trojkami a dvojkami. Jak zaznamenala redaktorka Českého rozhlasu Sever Ivana Bernáthová, je to jen o malinko lepší hodnocení, než od ODS dostala předchozí radniční koalice vedená hnutím Změna pro Liberec.

Místo názvu školy se na vysvědčení skví nápis ODS a známý modrý pták. Jméno a příjmení hodnoceného je- Koalice po Změně-míněno je po Změně po Liberec, jejíž primátor Jan Korytář byl na jaře odvolán. Jedna jediná jednička je za chování- exprimátor Jiří Kittner ji koalici dává za to, že se konečně nehaštěří.

Novou koalici ,složenou z ČSSD, Liberce občanům, Unie pro sport a zdraví a Věcí veřejných-ovšem nepotěší trojka za rozvoj města-podle zastupitele za ODS Tomáše Hampla radní se nějak dlouho rozhlížejí. Stojí třeba prodeje městského majetku, které měly tvořit podstatný příjem do městské kasy. Primátorka Liberce sociální demokratka Martina Rosenbergová s kritikou nesouhlasí- podle ní bylo zapotřebí dát po složitém období,kdy se předchozí koalice hodně hádala, dohromady chod radnice.

Spustit audio