Kde měli v kraji nejteplejší noc? Teploměr ukazoval 11,9 stupně

Část Česka zažila teplou noc. Nejtepleji bylo v předhůří Šumavy, Českého lesa a ve Frýdlantském výběžku, kde teplota v průběhu noci neklesla pod 11 stupňů Celsia.

Nejvíce, 11,9 stupně Celsia, naměřili meteorologové ve Frýdlantu. Na svém facebookovém profilu to uvedl Český hydrometeorologický ústav. „Nejnižší noční teploty se na našem území pohybovaly v širokém intervalu od 12 do minus tří stupňů Celsia,“ uvedl ČHMÚ.

Nejchladněji bylo v horských oblastech Šumavy a Jeseníků a lokálně také při bezvětří na severozápadě v Podkrušnohoří, kde se teploty ojediněle dostaly i pod bod mrazu, například ve Volarech bylo minus 2,8 stupně a ve Vyšším Brodě a Žatci shodně minus 0,8 stupně Celsia. Naopak výrazně tepleji bylo na východě, na jihozápadě, západě a ve výběžcích na severu území, kde se podle meteorologů zejména vlivem mírného až čerstvého větru při pokračujícím přílivu teplého vzduchu udržely teploty mezi 12 až osmi stupni Celsia.

Kromě Frýdlantu neklesla v noci teplota pod 11 stupňů také ve stanicích Zbiroh, Klatovy, Kašperské Hory, Domažlice a Hejnice.

Teplo bylo v Česku už během neděle, na pětině meteorologických stanic měřících déle než 30 let padly teplotní rekordy. Nejvyšší byla teplota v Klatovech, 18,2 stupně Celsia.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související