Kauzu lékaře Bartáka potřetí projednával liberecký soud

26. duben 2018

Před libereckým soudem se z přípravy tří vražd a z vydírání opět zpovídal lékař Jaroslav Barták. Loni mu soud uložil trest osmi let vězení. Nejvyšší soud ale vyhověl jeho dovolání a vrátil případ k opětovnému projednání do Liberce.

Před soudem Barták znovu vinu odmítl. Důkazem proti němu byla videonahrávka pořízená spoluvězněm. Kameru měl ukrytou v hodinkách. V nahrávce Barták o plánování trestné činnosti a útěku z věznice mluvil. U soudu ale tvrdil, že byl pod vlivem alkoholu, a že se jedná o spiknutí spoluvězňů.

V nahrávkách z věznice mluví Jaroslav Barták o plánovaných vraždách

02823267.jpeg

V další trestní kauze lékaře Jaroslava Bartáka zazněly u libereckého soudu nahrávky z věznice. Obžalovaný na nich hovoří se spoluvězněm o plánovaných vraždách a vydírání. Barták ale označil nahrávky za zmanipulované.

Soudkyně Eva Drahotová odročila jednání na konec června. „Dle názoru Nejvyššího soudu se máme ještě více zaměřit na problematiku hodinek, pomocí kterých byl nahrán rozhovor mezi dvěma vězni a ještě více se máme zabývat tím, jak věc posoudili znalci,“ uvedla soudkyně.

Podle vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů nepředával kameru spoluvězni nikdo z příslušníků policie. Nevlastní dcera Bartákova spoluvězně vypověděla, že hodinky převzala od neznámého muže a dala je bývalé kaplance liberecké věznice. Ta ale před soudem vypověděla, že balíček s hodinkami do věznice nepronášela.

Spustit audio

Související