Jubilejní Oslavy Ještědu jsou letos ve znamení komiksu

30. červen 2012

Na Ještědu v sobotu začaly jubilejní oslavy. Jsou mezinárodní, protože na nich spolupracuje saská Žitava. A nabízí spoustu zábavy a soutěží. Lidé se na Ještědu možná i trochu ochladí, protože ve výšce 1012 metrů nebývají letní teploty tak vysoké.

Navíc tam velmi často fouká, což je ve vedru příjemné. "I když někdy to svatý Petr trošinku přežene a pošle pořádný fukejř," směje se pořadatelka hudební produkce Štěpa Kašparová.

Podle Jitky Mrázkové, která má už 10 let na starosti celý program, jsou v sobotu a v neděli Oslavy Ještědu ve znamení komiksu: "Bude se promítat film Alois Nebel, zahraje také kapela Priessnitz."

Spojení oceněného filmu a koncertu kapely není náhodné. Členové kapely spolupracovali na soundtracku Aloise Nebela. Kromě kapely Priessnitz vystoupí na nejvyšším koncertním podiu v Česku regionální hudební skupiny, umělecká uskupení Vcukuletu a budou tam taky výtvarné dílny. Po oba dva dny je k vidění i výstava komiksů. Zahájí ji Petra Kurowski, autorka příběhů o Ještědu.

Ani letos nebude chybět vynášení pivních sudů na vrchol Ještědu. Všichni jsou zvědaví, zda někdo překoná rekord z roku 2006 - 39 minut. A návštěvníci se mohou těšit také na nedělní výjezd autoveteránů do výšky 1012 metrů.

Spustit audio