Jmenuje se Kristián a bydlí na Děčínsku. Je ale prvním novoročním miminkem Libereckého kraje.

V českolipské nemocnici už třetí rok po sobě přivítali první miminko nového roku. Letos si na něj počkali až skoro do 11 hodin dopoledne. A rodiče jsou ze Starých Křečan na Děčínsku.

Liberecký kraj si na první letošní miminko počkal až do 10:47 hodin prvního dne nového roku. Pak přišel císařským řezem na svět Kristián s mírami 44 centimetrů a 2310 gramů. Informaci podala České tiskové kanceláři mluvčí českolipské nemocnice Kateřina Amrichová. Ač první v kraji pod Ještědem, patří sousedům, do Ústeckého kraje; rodiče bydlí ve Starých Křečanech na Děčínsku. Od hejtmana Martina Půty dostal chlapeček pamětní zlatý dukát a jeho rodiče tradiční peněžitý dar a dětskou kosmetiku. Výrobce hygienických potřeb z Hrádku nad Nisou jim ještě přidá zásobu plenek na celý rok.

Prvním letošním „Jablonečánkem“ je malý Teodor. Narodil se na Nový rok ve 14:23 hodin, v tu chvíli vážil 3575 gramů a měřil 51 centimetrů. A rodiče tohoto chlapce jsou ze Stráže nad Nisou. Má už dvě starší sestřičky, jedna z nich se narodila také 1. ledna, roku 2010. Rodičům malého Teodora blahopřál primátor města Jiří Čeřovský a předal jim Zlatý dukát k narození dítěte z emise České mincovny pro rok 2020, květiny a plyšovou hračku.

První jablonecké miminko přivítal primátor města Jiří Čeřovský. Štastní rodiče malého Teodora jsou ze Stráže nad Nisou
autor: reČRoL | zdroje: ČTK , TZ Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio