Jásot a ohňostroj. Jablonec vítal olympioniky, Vítkovou i Krčmáře

28. únor 2018 10:10

Jablonečané včera (27. února) oslavovali úspěchy olympijské výpravy, která reprezentovala Českou republiku na zimní olympiádě v Jižní Koreji. Na pódium na Horním náměstí vystoupalo čtrnáct sportovců. Byli mezi nimi i medailisté, biatlonisté Michal Krčmář a Veronika Vítková.

Bronzovou medailistku Veroniku Vítkovou fanoušci uvítali obrovským aplausem, jak se můžete podívat na videu:

Biatlonista Michal Krčmář svíral v dlani těžkou stříbrnou medaili a než vstoupil na podium, poskakoval, aby se zahřál. „V Koreji byla podobná zima jako tady v Jablonci, i když tam do toho ještě dost foukalo,“ komentoval olympionik, který byl z vítání fanoušků nadšený. „Strašně mě to těší, je to příjemný pocit, že nám někdo přeje a fandí. Zamávat jim nebo se s někým vyfotit je to nejmenší, co pro fanoušky můžeme udělat,“ řekl Krčmář.

Úsměvy, květiny a ohňostroj

Olympionici dostali spoustu poděkování, květiny a vzpomínkové medaile. Jablonec pro ně taky připravil grandiózní ohňostroj. „Je to krásný, že někdo ocení, že jsme se někam dostali a snažíme se být dobří,“ řekla s úsměvem navzdory ortéze na noze snowboardistka Kateřina Louthanová, která se na tréninku před olympijským závodem zranila.

Jilemnice uvítá olympioniky už ve čtvrtek, přijede i Veronika Vítková

Veronika Vítková

Veronika Vítková, Adam Václavík a další. Slavnostní přivítání olympioniků, kteří reprezentovali Česko v jihokorejském Pchjongčchangu, plánuje na čtvrtek 1. března podkrkonošská Jilemnice.

Sáňkař Matěj Kvíčala ze Smržovky, který skončil spolu s Jaromírem Kuderou na olympiádě na osmnácté příčce, bude na korejskou olympiádu vzpomínat ještě dlouho: „Náš největší zážitek je samotný olympijský závod. Když dojedete a víte, že jste zajeli nádhernou jízdu, je to nejlepší pocit.“

Posledním dárkem pro olympioniky a fanoušky byl koncert Objevu roku 2017 skupiny Mirai. Už zítra 1. března od 16 hodin přivítá olympioniky Jilemnice. V podkrkonošském městě vystudovala sportovní gymnázium medailistka Veronika Vítková.