Jarní potravinová sbírka opět zaplnila sklady krajské Potravinové banky. Lidé se můžou ještě zapojit, online sbírka trvá až do 1. května

Potravinová banka v Liberci se opět zaplnila krabicemi naplněnými rýží, těstovinami, konzervami, drogistickým zbožím i potřebami pro malé děti. V sobotu 23. dubna se totiž lidé mohli zapojit do jarní potravinové sbírky a v sedmnácti supermarketech nakoupit a darovat zboží pro potřebné.

„Přinesla jsem hlavně toaletní papír, kapesníky, čaj. A potom donesu ještě další věci, co bude zapotřebí. Doufám, že to bude prospěšné, a kdyby každý přispěl aspoň něco, tak si myslím, že bude dobře,“ řekla redaktorce Českého rozhlasu Liberec oslovená dárkyně.

„Lidé nejvíce nosí trvanlivé potraviny, hlavně těstoviny, cukr, mouku, to je asi nejčastější. Potom nosí dětské přesnídávky, občas nám někdo daruje i drogistické věci, které jsou teda hodně vzácné. Pasty, kartáčky na zuby, šampony, mýdla, občas je dostaneme, ale ještě bychom je určitě uvítali,“ přiblížila dobrovolnice, která dary do potravinové sbírky v jednom z obchodů vybírala.

Všechny darované věci potom dobrovolníci sváželi do Potravinové banky Libereckého kraje. Ta je rozdělí mezi organizace, které pomáhají lidem v tíživé situaci. Třeba opuštěným seniorům, rodičům samoživitelům nebo lidem bez domova. Lidé můžou darovat jídlo či drogerii i prostřednictvím některých online obchodů, a to až do začátku května.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související