I přes výzvu premiéra Petra Nečase odbory čtvrteční stávku neodvolaly

15. červen 2011

I přes opětovnou výzvu premiéra Petra Nečase odbory svou čtvrteční stávku v dopravě neodvolaly. V Libereckém kraji proto, stejně jako v celé republice, nebudou jezdit vlaky Českých drah.

České dráhy a německá společnost Vogtlandbahn se pokusí zajistit v omezeném rozsahu náhradní autobusovou dopravu za osobní a spěšné vlaky. Aktuálně se podařilo se vyjednat i náhradní autobusovou dopravu za vlaky v úseku Smržovka - Josefův Důl. Náhradní autobusová doprava z České Lípy do Děčína se zajišťovat nebude kvůli malému zájmu cestujících.

Podle posledních informací se stávka v autobusové dopravě nechystá, to znamená městská hromadná doprava v Liberci, Jablonci a České Lípě bude fungovat v plném rozsahu stejně jako dálková doprava. Společnosti Student Agency a semilský dopravce BUS Line jsou navíc připraveny podle zájmu cestujících spoje posílit. Je ovšem otázkou, zda to bude nutné - hodně lidí totiž své cesty raději odvolalo.

Podle předsedkyně školských odborů v Libereckém kraji Aleny Losové by se mělo ve čtvrtek v poledne symbolicky ke stávce připojit osmdesát procent škol.

Učitelé zůstanou ve třídách, ve kterých budou zrovna vyučovat, ale přeruší výuku. S mladšími dětmi si během stávky zazpívají a s těmi staršími pohovoří o stávce a o celkové situaci týkající se dopravních odborů.

Stávka by se neměla týkat žádné nemocnice v Libereckém kraji.

Vážení posluchači, kvůli čtvrteční stávce odborů jsme pro vás na dnešek (15.6.) připravili mimořádné vysílání. Od 16 do 21 hodin vám nabídneme informace o tom, jak plánovaný protest ovlivní život na severu Čech. Mimořádné zpravodajské vstupy uslyšíte každých 20 minut. Kvůli této úpravě dne nebudeme vysílat pořady Písničky na přání, Oldies Klub Ivana Dolejšího a Severočeský atlas.

Spustit audio