Hygienici za čtvrt roku pokutovali přes 250 restaurací a jídelen v kraji
Za první tři měsíce letošního roku zkontrolovali hygienici v Libereckém kraji 251 restaurací, jídelen, stánků a dalších provozoven, kde se pracuje s potravinami. Uložili pokuty v celkové výši přes čtvrt milionu korun.
Během kontrol hygienici v Libereckém kraji uložili celkem 53 pokut ve výši 269 000 korun. V pěti provozovnách nařídili likvidaci závadných potravin, dvakrát sanitaci provozovny a jednou zakázali používat nejakostní pitnou vodu.
Provozovatelé podle hygieniků nejčastěji chybovali tím, že neoznačovali rozpracované pokrmy nebo nedodržovali předepsané hygienické zásady.
Související
-
Kdysi byl v restauracích zakázaný. Dnes se tatarák podává hovězí, telecí i rybí
Jsou jídla, která před rokem 1989 restaurace nenabízely. Tedy alespoň oficiálně. Jeden takový ze syrového masa představí gastronomický expert Pavel Maurer.
-
Podoba toalet v restauracích vypovídá o tom, jak to vypadá v kuchyni
Pavel Maurer se ve své glose přiznává k zájmu o podnikové toalety. Co nám o restauraci říká jejich podoba? Jak různorodé může být označení dámských a pánských toalet?
-
Jaké je nejlepší trampské jídlo? O to soutěžili v Kytlicích
Na desátém ročníku Trampského kotlíku v Kytlicích se v sobotu sešli trampové a soutěžili, kdo uvaří nejlepší jídlo nad ohništěm. Téma letošního kuchtění bylo volné.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
PRŮZKUM: Velikonoce jsou pro Čechy hlavně symbolem jara. Tradice se nejvíce dodržují v Praze
-
Princ temnoty, Putinův muž pro Ukrajinu. Kdo je politik a oligarcha, na kterého Česko uvalilo sankce?
-
Pastoral Brothers: Význam Velikonoc je o naději v beznaději. I když přijde to nejhorší, život pokračuje
-
‚Vidíme jenom špičku, problém je mnohem větší.‘ Systém upozorní na lékárny podezřelé z vývozu léků