Jaké je nejlepší trampské jídlo? O to soutěžili v Kytlicích
Na desátém ročníku Trampského kotlíku v Kytlicích se v sobotu sešli trampové a soutěžili, kdo uvaří nejlepší jídlo nad ohništěm. Přijelo deset týmů, téma letošního kuchtění bylo volné. Každý mohl vařit jen z toho, co si s sebou přivezl v báglu.
Týmy zapálily oheň pomocí křesadla a začaly vařit. „To se udělá díra do země, tam se dají nažhavené kameny a funguje to jako přírodní trouba, takže bude pečené masíčko,“ vysvětluje Jana, které se mezi trampy říká Gepardice. „Kameny je potřeba nažhavit tak dvě hodiny, tak doufám, že se do toho limitu vlezeme,“ dodala.
„Přípravu ohniště, i ty drny, které odeberou, jak se k tomu chovají, jestli tam mají pořádek, čím zapalují, to je hlavní, pak průběh vaření a pak se samozřejmě hodnotí vzorky jídla, to znamená chuť, úprava atd. a na závěr ještě, jak dokážou po sobě to ohniště tak zamaskovat, že na té louce nepoznáte, kde vůbec nějaké ohniště bylo,“ popsal porotce Bohuslav Hirš, co všechno bylo součástí hodnocení.
Limit na vaření libovolného jídla byl čtyři hodiny. Iveta, Míša a Renda z vítězného místního týmu vsadily na jednoduchost – Mlýnskou jehlu. Vítězové si odvezli putovní skleněnou cenu, kterou zase přivezou na podzimní kuchařské klání.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Lidé z východního Rafahu mají odejít do bezpečných zón, i tam se ale dřív bombardovalo, říká analytik
-
Stát chce připravit novou lokalitu pro strategické investice. Vznikne na 140 hektarech poblíž Chebu
-
Pro Putina maminky, pro armádu vojačky. Rusko láká ženy do války na Ukrajině, riskuje tím ale reputaci
-
18 milionů za osm dnů. Benátky na poplatcích vybraly víc, než čekaly, podle kritiků neplní svůj účel