Hrádek nad Nisou: Návštěvníci areálu Kristýna se můžou těšit na novinky

6. prosinec 2018 09:30

Rekreační areál Kristýna v Hrádku nad Nisou na Liberecku čekají změny. Zlepšit by se měl komfort pro návštěvníky.

Už před letošní sezónou dělníci opravili cestu kolem Kristýny, kde voda vymlela hluboké rigoly. Město společně s provozovateli restaurací a kempu chce okolí nádrže vylepšovat dál. Jak přesně - to vysvětluje nezávislý místostarosta Hrádku nad Nisou, Pavel Farský: „Chtěli bychom tam udělat mola do vody, vylepšit severní pláž, udělat ji přívětivější pro vozíčkáře.“

Lepší sociální zázemí

Letošní sezóna byla v autokempu na Kristýně velmi příznivá. Lidí přijelo tolik, že museli dokonce návštěvníky odmítat, protože areál byl na hranici kapacity. Podle provozovatelů taky poprvé zažili, že lidé jezdili od pondělí do pátku a na víkend odjížděli, aby se vyhnuli davům.

Náročná sezóna na Kristýně odhalila nedostatky například v sociálním zázemí, konkrétně na toaletách. Ty mají malou kapacitu, provozovatel ji posílí. Chystá se taky posílení vodovodu. Zatopený lom Kristýna má 30 metrů do hloubky a voda tam celou sezonu vydrží velmi kvalitní. Jen nedaleko, v sousedním Sasku, je takových zatopených lomů využívaných na koupání víc – třeba u Zhořelce nebo i mezi Čechy oblíbená Lužická jezera.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související