Horský hotel na Ještědu slaví narozeniny

15. červenec 2005

Známá liberecká dominanta - horský hotel a vysílač Ještěd - slaví 32. narozeniny. S těmi jsou spojené třídenní slavnosti, které začínají právě dnes. Odstartuje je koncert skupiny MIG 21 v půl desáté večer. Vystoupení bude doprovázet světelná show, při které bude osvětlení Ještědu blikat v rytmu hudby. Jednu z písní si budete moci synchronně poslechnout i ve vysílání Českého rozhlasu SEVER.

Na sobotu a neděli připravili organizátoři spoustu dalších akcí. Například výstup na vrchol Ještědu se sudem piva v krosně - překonání dosavadního rekordu 58 minut bude hlídat agentura Dobrý den. Také se uskuteční závod nazvaný Mt. Everest, během kterého musí sportovci vyběhnout do výšky 1012 metrů celkem osmkrát, aby tak simulovali výstup na nejvyšší horu světa. Kromě toho tam budou ve svém desetiboji soutěžit děti, čeká je rovněž hledání tajemného Yetiho, křty nových knížek o Ještědu a bonbónkem bude královská horská jízda automobilových a motocyklových veteránů.

Podle svého jízdního řádu bude jezdit také kabinková lanovka, navíc na ní zítra záchranáři předvedou modelovou záchrannou akci, kdy kabinky zastaví a ukáží, jakým způsobem se z nich dají nouzovým východem evakuovat v případě nehody cestující. Lanovkou se svezou i hlavní protagonisté filmu Skřítek, který se bude promítat na Ještědu v sobotu večer. Poslechnou si také speciální hymnu Ještědu, která byla na jeho počest složena.

Na loňské slavnosti na Ještědu se přišlo podívat na 20 tisíc lidí.

Spustit audio