Hokejisté Liberce vyhráli první semifinále proti Spartě

11. září 2012

Domácím vítězstvím 5:2 nad Spartou zahájili hokejisté Liberce semifinálovou sérii play-off nejvyšší soutěže. A to přesto, že Zelenka ze Sparty poprvé překonal Hniličku už ve 39. sekundě utkání.

Na úvodní gól hostujícího týmu odpověděl trefou v 8.mé minutě "bílý tygr" Andrej Podkonický, který se pak sám po zápase divil, že domácí rychle inkasovaný gól nepoložil. Čtyři minuty po Podkonickém se prosadil i kapitán Liberce Stanislav Procházka a Sparta prohrávala.

Hosté nevyužili početní výhodu pět na tři, ale v závěru druhé třetiny přesto vykřesali naději, když už na 1:3 snížil opět Zelenka. Liberec ale v poslední sekundě druhé části utekl na 4:2 a v 51. minutě Pabiška definitivně rozhodl o výhře Liberce.

Výsledek:

Bílí tygři Liberec - Sparta Praha 5:2 (2:1, 2:1, 1:0),
branky a nahrávky: 8. Podkonický (L. Čermák), 12. S. Procházka (Pabiška), 35. Víšek (Klimenta), 40. Pabiška (Žabka), 51. Pabiška - 1. Zelenka (J. Hlinka), 40. Zelenka (Hlaváč). Rozhodčí: Homola, Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:8, navíc Sivek (Sparta) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Sestava Liberce:
Hnilička - Moravec, Zíb, Krstev, Čutta, Kočí, Žabka, Rýgl - L. Čermák, Podkonický, Šachl - Klimenta, Plodek, Víšek - Novák, Pabiška, S. Procházka - Vaic, Dušek, Tomajko. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Sestava Sparty:
T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Sivek, Netík - Dragoun, Langhammer, Hromas - Vrbata, Rob, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Příští duel se hraje zítra (úterý 20. 3.), od 17hodin v Liberci.

autor: kyk
Spustit audio