Jabloneckým fotbalistům se nedaří plnit Peltovo přání. Doma zatím nevyhráli

17. říjen 2015

Po vydařeném minulém ročníku se fotbalisté Jablonce měli podle mnohých prognóz zapojit do boje o mistrovský titul. Jenže zatím nejsou Severočeši pro Spartu s Plzní příliš velkou konkurencí. O body přichází hlavně doma. Před vlastními fanoušky odehráli v této sezoně v součtu s pohárovými duely sedm zápasů, v žádném z nich ale nedokázali vyhrát. Naposledy v utkání 10. kola Synot ligy s pražskou Slavií, se kterou jen remizovali.

Na Střelnici alespoň v minulé sezoně nejezdili soupeři rádi, a rozhodně to neplatilo jen kvůli často nevlídnému počasí a dešti, v první řadě se jen málokomu dařilo oloupit Severočechy o body.

To v letošní sezoně naopak Jablonečtí na domácí půdě ne a ne zvítězit, a minimálně další týden potrvá série bez zisku domácích tří bodů, ale i spekulací, jak pevná že je vlastně pozice trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Je to takový zmar. Doslova mě to s… Nevyhrát doma takovou dobu, jsem z toho naštvaný. Snažíme se pracovat, jak nejlépe umíme. Kýžený výsledek se ale nedostavuje,“ ulevil si po další domácí ztrátě Šilhavý.

Jak zaznělo hned po zápase od tiskového mluvčího, zkušený trenér prý rozhodně není na odchodu, byť se v médiích vydatně psalo o jiných záměrech jabloneckého šéfa Miroslava Pelty, jemuž se přání pro zápas se Slavií zas a znovu nevyplnilo.

„Sami víme, že potřebujeme bodovat, kvůli tomu nemusí pan Pelta chodit do kabiny. Před zápasem v ní byl a říkal to co před každým zápasem, že hrajeme doma a musíme vyhrát s kýmkoliv. Jsou to slova, která potřebujeme přenést na hřiště, bohužel se nám to zase nepovedlo,“ lituje záložník Martin Pospíšil.

V kabině Slavie řádila chřipka

Čtyřiadvacetiletý záložník i tentokrát vedl většinu jabloneckých útoků, ale snad v duchu domácích výkonů Severočechů narážel na obvykle připravenou slávistickou obranu. Ta nakonec dokonale odolala i přesto, že už v týdnu její hráči sváděli jiný boj, s virózou.

„Bylo to pro nás velice těžké utkání. Posledních 14 dní jsme si řešili své vlastní problémy. Museli jsme odložit dva dny trénování, protože nás bylo asi pět. Poprvé v životě jsem dal dva dny volna, všichni byli nemocní. S remízou jsme spokojení,“ říká trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

autoři: David Nyč , mau
Spustit audio