Heřmanice v Podještědí oslavily Silvestra na RVHP Party

1. leden 2015

Veselého silvestra se spoustou svařáku, klobásami, vepřovými žebírky a koleny mají za sebou Heřmanice v Podještědí

Tamní parta recesistů oblečená do ruských vojenských uniforem připravila pro místní i příchozí takzvanou RVHP Party. Atmosféru minulých dob na ní doplňovala i historická vojenská technika.

„Když už tady máme kolegu, který má spoustu vojenské techniky a vybavení, rozhodli jsme se, že se do toho jednou ročně na Silvestra oblékneme a uděláme pro lidi tady něco navíc,“ vysvětluje jeden z organizátorů Jindřich Vyskočil, proč se do pořádání tohoto netradičního Silvestra před čtyřmi lety ve vesnici pustili.

Letos má jejich akce navíc zvláštní symboliku, protože si slavíme 25 let od Sametové revoluce.

„Myslím si, že je důležité zvláště mladým lidem ukazovat, že tu před revolucí nebylo nic, jak se říká, extra a humornou formou jim to připomínat, aby si na to do budoucna dávali pozor, “ říká Jindřich Vyskočil.

Na netradičním silvestru ale nechyběl ani tradiční svařák nalévaný z vojenského kotlíku, na který organizátoři spotřebovali 110 litrů vína a 12 litrů rumu.

Na RVHP Party v Heřmanicích nechyběl ani vynikající svařák

Nejen díky vynikajícímu svařáku se účastníci RVHP Party výborně bavili. Někteří přišli ve stylovém oblečení, muži dokonce poznávali důvěrně známou techniku a vybavení z dob své základní vojenské služby.

Spustit audio