FOTO: Liberec ve víru tance – Babylon žije 10. otevřeným tanečním mistrovstvím světa

21. listopad 2018 09:47

Soutěžící ze 180 tanečních škol a z 19 zemí poměřují v těchto dnech své síly v tanci na světovém šampionátu v libereckém centru Babylon.

K vidění jsou tam každý den dlouho do noci jejich vystoupení ve všech možných stylech. Mistrovství světa, kde soutěží mimo jiné Rusové, Švédové nebo Indové zaštiťuje Mezinárodní taneční federace WADF.

Více tanečníků z Polska

V čem se liší letošní jubilejní 10. ročník od těch předchozích, vysvětluje ředitelka soutěže Ilona Šulcová: „V počtu účastníků, letos máme velký nárůst polských tanečníků, tak jsme tu obklopeni překrásným polským tancováním.“ Průběžně je každý den na parketech víc než dva tisíce tanečníků, tancuje se v 35 různých stylech. „Diskotékové tance, hip-hop, break dance, latinsko-americké tance, standardní tance, karibské tance,“ vyjmenovává některé z nich Šulcová.

Tancovat se bude až do soboty!

Nejstaršími soutěžícími jsou dámy z Liberce, kterým je kolem 70 let. Každý den odpoledne se vyhlašují průběžné výsledky. Taneční soutěže budou v centru Babylon pokračovat od rána až do pozdních večerních hodin až do soboty 24. listopadu.

Velká podívaná čeká návštěvníky například v pátek 23. listopadu – to budou na parketech skupinové taneční soutěže, kdy se najednou ukáže až devadesát tanečníků.

autor: Lucie Fürstová

Související