FOTO: Bílí Tygři mají vítězství základní části extraligy na dosah. Doma zdolali Vítkovice

6. březen 2019 10:25

Hokejisté Liberce si pojistili vedení v extraligové tabulce. Doma totiž v předposledním utkání základní části zdolali Vítkovice 3:1. Před druhým Třincem tak mají nadále k dobru dva body.

Liberečtí hokejisté rozhodli o výhře v samém závěru zápasu. Vítkovičtí totiž ve třetí třetině dokázali vyrovnat. Domácí ale strhli opět vedení na svou stranu – i díky tradičně spolehlivému brankáři Romanu Willovi. Ten ovšem nechválil sám sebe. Naopak vyzdvihl výkon svého protějšku – vítkovického gólmana Patrika Bartošáka. „Do šancí se dostáváme a Patrik chytá výborně, je to jeden z nejlepších gólmanů v Česku,“ zhodnotil Will.

Liberečtí to tentokrát zvládli. A těšit je mohly nejen tři body, ale i výkon, jakým k vítězství dokráčeli. Zvládnutý závěr potěšil i trenéra Filipa Pešána: „Štěstí se k nám v závěru přiklonilo, i v oslabení jsme zkusili prostřelit Bartošáka a povedlo se.“

Důvod k radosti měl také liberecký obránce Tomáš Hanousek. Otevřel totiž skóre zápasu a byla to pro něj premiérová trefa v extralize.  Puk vyslaný z jeho hole sice Patrik Bartošák vyrazil, jenže do vlastní sítě. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem puk nesledoval,“ říká Hanousek.

Základní část extraligy zakončí liberečtí hokejisté pátečním duelem na Spartě. K prvnímu místu a zisku Prezidentského poháru jim stačí jediný bod. S aktuálně druhým Třincem totiž mají lepší bilanci vzájemných zápasů.

autor: Pavel Petr