Fotbalový Jablonec přebudoval mužstvo, čeká se ještě na Hübschmana

19. červen 2014

Několik nových tváří se včera objevilo na prvním tréninku jabloneckých fotbalistů před novou sezonou. Premiéru si odbyli trenér Jaroslav Šilhavý, Pernica, Pospíšil nebo Hladký.

Zkušený brankář Michal Špit si tak připadal jako v cizí kabině.

„Koukal jsem na místo, kde vždycky sedím a tam byli tři noví lidi. Otočím hlavu a vidím další dva nové hráče,“ popisuje brankář Michal Špit moment, kdy po posezonní dovolené poprvé vešel do jablonecké kabiny.

Ne, že by byl původní kádr rozmetán do posledního fotbalisty, ale velké hráčské změny jsou na první pohled zřejmé a na české poměry ne úplně časté.

„Chtějí postavit silný, charakterní tým, který bude vyhrávat. My chceme totéž a budeme mít plnou podporu. Víme, že to nebude jednoduché, ale musíme se snažit, aby to bylo co nejrychleji,“ vysvětluje další nová jablonecká tvář, trenér Jaroslav Šilhavý.

Právě jeho úkolem je teď sladit nově se rodící jedenáctku s několika posilami. Tou poslední je útočník Tomáš Jun, který se severočeskému celku upsal včera. A brzy může mít jablonecké vedení pod smlouvou další, hodně zvučné jméno.

„Máme slíbeno ještě jedno jméno, které asi nemůžu prozradit. Je to hráč do středové řady a asi všichni víte, že mluvím o Tomáši Hübschmanovi,“ usmíval se Šilhavý.

„Pokud by se to nepovedlo, přišel by někdo jiný,“ vysvětluje zkušený kouč. V první tréninkový den se na jabloneckém stadionu představila i ‚olomoucká posila‘, Martin Pospíšil.

„Lákal mě hlavně příchod trenéra Šilhavého. I další hráči, které Jablonec přivedl, slibují, že by se mohl vybudovat silný tým. Chtěl bych pomoci k boji o nejvyšší příčky,“ říká na startu přípravy na novou sezonu Martin Pospíšil.

autoři: Vojtěch Bureš , David Nyč
Spustit audio