Dopravu v Libereckém kraji první sníh nezkomplikoval. Silničáři jen uzavřeli cestu podél Souše

V noci napadlo v Libereckém kraji až 10 centimetrů nového sněhu a sněžilo i v průběhu dne. Žádné větší komplikace v dopravě ale nenastaly. Silnice jsou posolené a sjízdné.

Silničáři jen museli kvůli sněhu uzavřít silnici kolem přehradní nádrže Souš v Jizerských horách. Ta leží ve výšce 770 metrů nad mořem a je jednou z mála v Libereckém kraji, které silničáři neudržují. Při větším množství sněhu a při náledí ji uzavírají pravidelně každou zimu.

Podle krajské správy silnic zůstane neprůjezdná zřejmě do pátku, pak meteorologové očekávají oteplení. Řidiči by měli být opatrní hlavně právě při jízdě v horách.

„Probíhá shrnování rozježděného sněhu s tím, že ta sjízdnost je na těchto silnicích možná se zvýšenou opatrností, protože občas se nám do silnic naklánějí větve, na kterých leží mokrý těžký sníh,“ uvedl silničář Pavel Pospíšil

Mokrý sníh polámal i nějaké stromy. V noci a k ránu je hasiči odklízeli ze silnic na pěti místech v kraji. Podle mluvčí hasičského záchranného sboru Lucie Hložkové to bylo v libereckých Ruprechticích, Hejnicích, Turnově a dvakrát v Jilemnici. Všechny stromy hasiči odstranili během rána.

autor: reČRoL
Spustit audio