Do Libereckého kraje se vrátila zima, na silnicích to klouže

22. leden 2014

Jízda na silnicích Libereckého kraje chce velkou opatrnost, místy je na nich rozbředlý sníh a zmrazky. Návrat zimy dělal některým řidičům problémy, hlavně ve stoupání na rychlostní silnici R35 mezi Libercem a Turnovem a taky na Albrechtickém kopci na Frýdlantsku.

Člověk musí přizpůsobit rychlost podmínkám. Mně to neklouzalo, ale na dálnici stály do kopců náklaďáky,“ konstatoval pan Jiří, který jel do práce z Liberce do Mladé Boleslavi.

Na silnici číslo 35 mezi Turnovem a Libercem narazilo u vodárny auto do svodidel, u Kvítkova na Českolipsku havaroval autobus. Nehody jsou bez zranění.

Problémy u Jitravy měl i autobus, který tam jezdí místo vlaku. Řidič musel přivolat cestáře, aby mu silnici posypali a mohl vyjet. V Dolní Krupé na Českolipsku v noci uvízl kamion.

R10 do Harrachova ve směru na hraniční přechod Harrachov a taky problémový Albrechtický kopec na Frýdlantsku jsou podle cestářů sjízdné. Řidiči ale musí počítat s rozbředlými zbytky sněhu, ve vyšších polohách mohou být místy zmrazky.

Spustit audio