Děti přenocují v knihovnách. V Liberci můžou zažít i polštářovou bitvu

Dnešním dnem končí měsíc knihy, kterým je už tradičně březen. V knihovnách je ale připravená jedna speciální akce – na dnešní večer a celou noc. Už dnes 31. března proběhne tradiční Noc s Andersenem, během které mohou děti se svými rodiči přespat v knihovnách. Netradiční nocleh je zpestřen i doprovodným programem.

Takzvaná Noc s Andersenem se uskuteční v celé řadě knihoven v nejrůznějších městech kraje. Namátkou zmíním třeba Liberec, Českou Lípu, Turnov, Hrádek nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Semily, Nový Bor. Z těch menších knihoven třeba Kryštofovo Údolí, Loučky na Semilsku, Velké Hamry, Albrechtice v Jizerských horách nebo v obci Krásný Les nedaleko Frýdlantu. To jsme ale zdaleka nezmínili všechno.

Celý seznam knihoven v Libereckém kraji, které se do akce Noc s Andersenem zapojily, si můžeme projít na webových stránkách nocsandersenem.cz. V Krajské vědecké knihovně v Liberci i v pobočkách ve Vesci a Machníně budou moci děti přenocovat a čeká je také pestrý program. „Program zahrnuje literární kvíz, půlnoční čtení a bojovou hru se Čtyřlístkem a divadlo. Patronem tohoto ročníku je Čtyřlístek a jeho výtvarník Jaroslav Němeček,“ popisuje knihovnice Michaela Valterová.

Krajská vědecká knihovna v Liberci

Do Noci s Andersenem se zapojí také základní školy po celém regionu nebo třeba Oblastní galerie Lázně v Liberci. Tam si užijí i polštářovou bitvu.

autor: jch
Spustit audio