Den s Českým rozhlasem Liberec. Přijďte se pobavit a zazpívat si s Marcelem Zmožkem

Sobota 14. května je rozhlasová! Pro všech 14 stanic Českého rozhlasu, který příští rok oslaví rovnou stovku, včetně liberecké v Modré ulici 1048.

„Redaktoři, reportéři a občas i moderátoři jezdí za svými posluchači a vysílají od nich živě, řeší jejich problémy přímo na místě a informují o nich v celém regionu. A teď je zvou na oplátku do studia na Den otevřených dveří,“ těší se na posluchače a příznivce Pavel Kudrna, šéfredaktor Českého rozhlasu Liberec, stanice, která žije v regionu ten samý život jako jeho obyvatelé. A je tím jedinečná!

V 10 hodin začnou komentované prohlídky rozhlasové budovy včetně hlavního studia, kde si v Písničkách na přání přímo v živém vysílání můžou zájemci nechat zahrát svoji oblíbenou skladbu. V nahrávacím studiu si zase můžou sami vyzkoušet, jak se vysílá.

Den otevřených dveří si nenechá ujít ani věrná posluchačka z Frýdlantu Jaroslava Tůmová. „Těším se na všechno a na všechny moderátory a kamarády, kteří také přijedou,“ říká Jaroslava Tůmová, která by prý svoji oblíbenou stanici poslouchala nejradši 24 hodin denně. Díky rozhlasovým soutěžím už naživo viděla Báru Basikovou a v červnu pojede na koncert Pocta Karlu Gottovi do pražské O2 areny. A tuto sobotu si určitě půjde pro podpis Marcela Zmožka. „Vyfotím se s ním,“ plánuje si.

Hudební skladatel, textař a zpěvák bude totiž hostem Dne s Českým rozhlasem Liberec a kromě svých hitů jako jsou například Láska je největší dar, Panenka z kouta nebo Dlaně, zazpívá i novinku. „Premiéru bude mít moje nová píseň Děti jsou nejvíc,“ říká zpěvák a autor melodických a chytlavých písní. Těší se na rozhlasové příznivce i na cestu do Liberce. „Na Liberecko rád jezdím autem, protože je tam malebná, hezká krajina, taková divočina,“ přiznává.

Program Dne s Českým rozhlasem Liberec a Marcelem Zmožkem bude pokračovat do 16 hodin i ve venkovních prostorách. „Naše rozhlasová oslava má být oslavou se vším všudy. Kromě zábavy - zpěvu a možná i tance - připravujeme pohoštění. Najíst se a napít můžou hosté do sytosti, a to zcela zdarma,“ láká specialistka komunikace Českého rozhlasu Liberec Petra Heiplíková do Modré ulice v Zeleném údolí, kde Český rozhlas Liberec sídlí od září 2006.

Pro hosty je připravené občerstvení zcela zdarma

„Každý den k vám přicházíme jako přátelé s českou hudbou od popu přes country až po současnou muziku, s optimismem a pozitivní náladou. S výjimečnými příběhy inspirativních lidí i jako dobří rádci. A v sobotu 14. května vás, naše přátele a posluchače, rádi srdečně přivítáme,“ zve ředitel Českého rozhlasu Liberec Milan Knotek. „Rádií je hodně, ale rozhlas je jenom jeden,“ vyzdvihuje exkluzivitu Českého rozhlasu Liberec, který vysílá pro Liberecký kraj a je slyšet na Liberecku, Jablonecku, Frýdlantsku a Harrachovsku, Semilsku, Českolipsku, Novoborsku a v okolí Jablonného v Podještědí.

autor: alv
Spustit audio