Dát první gól a vyhrát, radili fanoušci Bílým Tygrům před duelem s Boleslaví. Pak slavili

20. duben 2013

Baráž o hokejovou extraligu skončila úspěšně pro týmy Chomutova a Liberce, které se udržely v nejvyšší soutěži. Dramatický zápas Bílých Tygrů s Mladou Boleslaví sledovala v Liberci vyprodaná Tipsportaréna.

Mezi fanoušky Liberce byl také šestiletý Matěj, který před zápasem hrdě vykračoval se šálou Bílých Tygrů na krku. „Je to důležitý zápas, abychom vyhráli baráž, pak budeme dál hrát extraligu,“ řekl.

Jeho tatínek trenérovi radil: „Bojovat, dát první gól a vyhrát, nic jiného. První gól by mohl dát Petr Nedvěd jako kapitán, aby se chlapi všichni vzepřeli a Mladou Boleslav rozdrtili a dali jim aspoň pět kusů.“

Fanoušci Mladé Boleslavi prozradili, že očekávají dramatický zápas. „Trenérovi bych radil, aby hráli odvážněji a ne jako z obrany,“ řekl jeden z nich a poradil i trenérovi soupeře: „Aby postavil Marka Schwarze, to je náš takový kamarád, vždycky nám nějakého góla pustí.“

Nakonec diváci pod Ještědem čekali na gól až do závěru zápasu, do 54 minuty byl totiž stav bezbrankový. Pak ale bylo vyslyšeno přání libereckých fanoušků, a jednu z mnoha šancí Bílých Tygrů při hře pět na tři proměnil Petr Nedvěd. A když se o dvě minuty později tefilů i Filippi, o výhře domácích bylo rozhodnuto.

„Pojedem do rána, protože Liberec je extraligovej,“ těšili se na oslavy fanoušci Liberce.

Naopak na straně Mladé Boleslavi zavládl smutek. „Máme velkou smůlu a padáme zpátky do první ligy. Po 11 letech,“ konstatoval jeden z fanoušků. „Pomohl jim rozhodčí evidentně, všichni to viděli. A bohužel liberečtí teď slaví,“dodal rozzlobeně další.

Spustit audio