Cyklostezky v kraji dostanou finanční injekci – dva miliony korun

17. červenec 2018 08:08

Liberecký kraj chce podpořit rozvoj cyklodopravy v regionu. Na pět projektů poskytne dotaci téměř dva miliony korun.

Kraj podpoří například obnovu cyklostezky z Jablonce nad Nisou do obce Rádlo, která vede mimo stávající silnici první třídy. Obec chce nechat na části cyklostezky položit nový asfaltový povrch. Silnici z Jablonce směrem na Rádlo nechalo Ředitelství silnic a dálnic loni rozšířit na tři pruhy, cyklisté už by po ní jezdit neměli.

Novinky pro cyklisty na Českolipsku

Mezi Chrastavou a Bílým Kostelem na Liberecku vznikla nová cyklostezka

Ilustrační foto

Na mezinárodním cyklistickém koridoru Odra-Nisa přibyl další bezpečný úsek. Nová cyklostezka vznikla podél Nisy mezi Chrastavou a Bílým Kostelem na Liberecku.

Hejtmanství podpořilo i žádost obce Brniště z Českolipska na přípravu studie nového propojení dvou páteřních cyklotras, konkrétně cyklostezek Ploučnice a Svaté Zdislavy. Ta by měla ukázat, jak pro potřeby cyklistů bezpečně propojit města Mimoň a Jablonné v Podještědí.

Nová spojnice by je měla odvézt ze silnic druhé a třetí třídy zatížených dopravou. Peníze k krajského rozpočtu získá i Kořenov v Jizerských horách na rekonstrukci mostu přes řeku Jizeru nebo obec Dubnice z Českolipska. Ta za ně chce vybudovat společnou stezku pro cyklisty a pěší.

Cyklostezky v okolí
Spustit audio