Chystáte se vypravit vlakem na fotbalové EURO 2012 do Polska?

24. březen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Na EURO 2012 do Polska se můžete vydat vlakem. Stejně tak pojede do dějiště šampionátu český národní tým. Kdo proto dostal slovo? V prvním příspěvku ministr dopravy Pavel Dobeš, ve druhém generální ředitel Českých drah Petr Žaluda a první muž českého fotbalu Miroslav Pelta.

Na fotbalové EURO do polské Vratislavi můžete vyrazit speciálními vlaky. Z Prahy nebo Brna. Každý bude mít kapacitu zhruba 720 míst. Pokud budete mít štěstí, usedne vedle vás například ministr dopravy Pavel Dobeš. Zeptali jsme se ho nejen na fotbal, ale především na cestování vlakem.

Otázky cesty na fotbalové EURO jsme se prozatím dotkly je v případě ministra dopravy Pavla Dobeše. Ve druhém příspěvku jsme prozradili praktické věci. Ví o nich hodně generální ředitel Českých drah Petr Žaluda. Doplnil ho Miroslav Pelta, předseda Fotbalové asociace České republiky. Ten totiž připomenul, že v minulosti fotbalisté vlaky hojně využívali.


Zprávy z železnice:
Šestimiliontý cestující se objevil na palubě Pendolína. Stala se jim paní Zuzana Cichá. V současné době České dráhy vlastní sedm jednotek Pendolíno. Jejich zkušební provoz byl zahájen v prosinci 2005 na trati Praha – Děčín. Později začaly spoje jezdit mezi Prahou a Ostravou.

A jedna informace o dlouhodobé výluce na trati 071 mezi Nymburkem a Mladou Boleslaví. To vše kvůli opravě mostu přes řeku Jizeru. Až do 27. dubna se výluka dotýká úseku Dobrovice – Mladá Boleslav. Rychlíky jsou nahrazeny autobusy mezi Nymburkem a Mladou Boleslaví, osobní mezi Boleslaví a Dobrovicí. Počítejte tedy při cestě mezi Kolínem a Českou Lípou s komplikacemi.


Vysílání můžete ovlivnt i vy. To v případě, že nabídnete zajímavý tip týkající se právě železnice. Stačí poslat mail na adresu pavel.petr@rozhlas.cz.

autor: Pavel Petr
Spustit audio