Chcete být in? Bílá je dobrá! Módní návrhářka doporučuje na dovolenou klasiku, která k létu patří

6. červenec 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:42 Zpěvák Jan Bendig a jeho letní plány
  • 04:32 Sedmý díl seriálu o etiketě s Danielem Šmídem: firemní hierarchie
  • 08:18 Bílé šaty jako módní trend léta
  • 10:53 Růže stolistá a její léčivé účinky
  • 14:33 Poradíme jak se nejrychleji zbavit celulitidy
  • 18:26 Co si zabalit do lékárničky, když vyrážíme na dovolenou
  • 22:42 Desítka finalistů ankety Šarmantní osobnost roku

Čtěte také

Bílá barva neodmyslitelně patří k létu. Zvláště, když jedeme k moři nebo se naopak od moře vracíme a jsme krásně opálení. Tedy pokud bychom měli dámám doporučit na léto do šatníku jen jeden jediný kousek, byly by to bílé, lehké a krásné šaty, které se letos dočkaly mnoha vydařených obměn. A jde jim jen těžko odolat.

O bílé barvě jsou dnešní módní trendy s módní návrhářkou Jitkou Šedovou.
Bílá to je prostě klasika, která k létu patří. Samozřejmě barvy, to je takové prozáření. Ale pokud chcete být in, tak skutečně doporučuji do kufru na dovolenou bílé šaty, bílé tílko, bílé šortky, bílé kalhoty, zkrátka bílou. A barevné doplňky k ní si vždy pořídíte. Jako suvenýr z dovolené.

Jaké boty si vzít na dovolenou a na cestování?
Určitě tam patří tenisky, sportovní boty. A opět bílé. Nebo nějaké pantoflíčky či žabky, ale tady bych zase volila naopak nějaké pestré barvy. Zelená limetková, oranžová nebo červená, která opět bílou na oblečení podpoří.

Čtěte také

Co si vzít za proměnlivého letního počasí na sebe do města? Chvíli je hezky, pak se přižene nějaká přeháňka.
Zvolila bych bílé šaty nebo bílý outfit a samozřejmě nějaký lehký pláštík, trenčkot, něco podobného ve stylu společenského oblečení, jaké budou mít naši sportovci na Olympijských hrách v Paříži. Protože to je věc, kterou jednoduše sbalíte do kabelky nebo do batůžku. Ale současně vás to v případě potřeby ochrání před nepřízní počasí.

A nevypadá to vůbec špatně, ať už to dáte přes šaty nebo přes kalhoty.

Tolik módní návrhářka Jitka Šedová. A já ještě dodám, že pokud chcete krásu bílých šatů podtrhnout, pečlivě volte spodní prádlo, které pod ně obléknete. Vykukující ramínka by měla být tabu, podobně jako kalhotky rýsující se pod sukní. Místo bílého spodního prádla, které dost září, volte tělovou variantu. A to zejména u lehčích materiálů, které mají tendenci prosvítat.

A pokud si vyberete šaty se špagetovými ramínky, nebo netradičně řešenými zády, vynechte klasickou podprsenku. Nebo v případě odhalených zad, volte jen tu samodržící.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související