Česká pošta předá svou pobočku v Křižanech smluvnímu partnerovi

25. červenec 2018

V Křižanech na Liberecku od 1. září skončí pobočka České pošty. Obyvatelé obce ale o možnost vyzvednout si důchod, dopis nebo balík nepřijdou. Pobočku přebírá takzvaný Partner.

Poštovní služby tak bude v Křižanech nově provozovat smluvní partner České pošty.  Novou Poštu Partner najdou tamní obyvatelé od září v domě číslo 337. Stávající pošta bude otevřena až do 30. srpna, a to 8d 8 do 10:30 v pondělí, ve středu a v pátek. Ve čtvrtek pak od 12 do 16:15 hodin.

Česká pošta plánuje do roku 2025 převést do systému Partner asi 2500 poboček. Aktuálně už jich je v provozu kolem 500. V Libereckém kraji už je celkem 22 partnerských pošt, a to například v Bedřichově, Držkově, Proseči nad Nisou nebo Oldřichově v Hájích. Nejvíce jich převzali živnostníci obce a spotřební družstva.

Důvody pro předávání pošt jiným provozovatelům jsou ekonomické. Provozovat pobočky v malých obcích je totiž pro Českou poštu příliš finančně náročné. V Libereckém kraji v současnosti jedná o převodu pobočky v dalších 25 obcích. A to třeba ve Višňové, Bílém Potoce, Zásadě nebo v Nové Vsi nad Nisou.  

autoři: Eva Malá , mib
Spustit audio

Související