Česká Adele: Dělat někomu bosse mi přišlo nesmyslné, říká Alžběta Kolečkářová

20. listopad 2017

Stejně jako britská hudební hvězda Adele má silný syrový hlas. Stala se finalistkou známé hudební televizní soutěže Superstar a taky Objevem roku 2012 Českého rozhlasu. Jmenuje se Alžběta Kolečkářová a příznivci kvalitního rocku a popu ji mohli u nás v Libereckém kraji naposledy slyšet na festivalu v Sedmihorkách v Českém ráji.

Díky jejímu hlasu jí čeští fanoušci i novináři dali přezdívku „česká Adele“, i když mladá zpěvačka slyšela i jiné přirovnání – například od známého hudebního redaktora a moderátora Českého rozhlasu Jakuba Jakoubka, který před několika lety zemřel. „On mě přirovnával k Janě Kratochvílové. Navázali jsme nevěřitelné spojení, a když jsem zjistila, že není, bylo to něco strašného,“ popisuje Kolečkářová.

„Myslím, že by bylo lepší, kdybych hudbu začala dělat česky. Když zpívám anglicky, lidé vnímají energii, hlas, ale nevědí, co zpívám…“
Alžběta Kolečkářová

Alžběta Kolečkářová, která měla i svou kapelu, už si zazpívala třeba v Londýně. „Organizovat kapelu, dělat někomu bosse mi přišlo nesmyslné. Začala jsem dělat svou hudbu. Za posledního půl roku jsem měla 40 koncertů a šlo to samo,“ říká zpěvačka.


autor: Ivana Bernáthová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka