Budoucí herci či filmaři? Mladé talenty se v Liberci školí v umění

4. červenec 2016

Děti, které se chtějí stát herci, režiséry, filmaři, nebo moderátory se v Liberci účastní letní školy. Do vysněných profesí je má zasvětit takzvaná Letní ambroziáda v libereckém Malém divadle. Aby se děti lépe vžily do uměleckého prostředí, v divadle dokonce i jedí a spí.

„Včera jsme si připravili scénář, kdy se bude film točit, jak a teď zrovna točíme. Bude to o chlapci, který se chce stát hercem,“ popisuje jeden z účastníků letní školy.

Co radí režisér malým zájemcům o herectví a režii?

„Přirozenost a upřímnost. A když natáčejí, tak aby měli jasnou představu no tom, co chtějí dělat,“ říká režisér Tomáš Magnusek. Výsledkem sedmi dnů, které děti stráví v divadle, budou studentské filmy a nastudovaná představení.

„Budeme mít také přijímačkový den, aby si děti mohly vyzkoušet nanečisto přijímačky na vysoké umělecké školy, budou tu pedagogové z DAMU, z pražské herecké školy a z konzervatoře,“ popisuje organizátor Jindřich Kavina a dodává: „Děti budou mít možnost před ně předstoupit, udělat teoretickou, hereckou i pohybovou část zkoušek a budou mít i zpětnou vazbu.“

Spustit audio