„Brigitte Bardot českého filmu“, herečka Jana Švandová, má ráda život a do důchodu se vůbec nechystá

12. listopad 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:55 Podzimem provoněný rozhovor s herečkou Janou Švandovou
  • 05:58 Módní trendy a historie i současnost opasku
  • 10:25 Módní mýty a barevná typologie
  • 14:54 Kosmetický rádce a zásady péče o nohy
  • 19:09 Jak se vyvarovat podzimním virózám?
  • 23:09 S šéfkuchařem Radkem Pálkou si připravíme českého kapra

Šarmantní herečka Jana Švandová má stále elánu na rozdávání a drží krok s mladšími kolegyněmi. Přezdívá se jí Brigitte Bardot českého filmu. Ve svých 50 letech fotila pro časopis Playboy a ani teď se rozhodně nemá za co stydět. Je několikanásobnou babičkou, ale do důchodu se rozhodně nechystá.

Stárnout je umění. Něco vám daruje příroda, ale také pro to musíte něco udělat. A hlavně si myslím, že člověk musí zůstávat pozitivní.
Jana Švandová, herečka

Zajímá se o současnou módu, moderní technologie a má ráda život.

Herečka, která je považována za sex symbol 70. a 80. let 20. století, letos oslavila neuvěřitelné, půlkulaté 75. narozeniny. Ale vidět to na ní rozhodně není.

Čtěte také

Jak to dělá, že vypadá stále tak dobře a rozdává energii a šarm kamkoliv přijde? To zajímalo moderátora Karla Sladkého.
„Já to nechávám tak plynout, ale musím říct, že pro své zdraví také něco dělám. Věnuji se sportu, hraji golf, někdy si jdu zacvičit a zaplavat. A jako žena v letech chodím také na různé kosmetiky a masáže. To mi dělá dobře.“

Jste pro plastické operace? Co si o nich myslíte?
„Myslím si, že každá žena, která při svém věku není spokojena se svým zevnějškem, tak proč ne. Dnes to není záležitost pouze žen, ale plastické operace podstupují také muži. Takže podle mne to není nic nenormálního. Pokud má někdo pocit, že by měl se svým obličejem něco udělat, tak ať udělá. Ale musí se znát zdravá míra. Abychom všechny pak nevypadaly jak Barbie.

Jana Švandová

Stárnout je tedy podle vás vlastně umění?
„Něco vám daruje příroda, ale také pro to musíte něco udělat. A hlavně si myslím, že člověk musí být pozitivní. Někteří starší lidé často nadávají a jsou s něčím nespokojeni. Mluví o nemocech a toho by se podle mne měl člověk vyvarovat.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související