Boveraclub připravuje muzeum městské dopravy. Shání nábytek i dobrovolníky

Areál bývalých věhlasných Libereckých výstavních trhů ožívá novými pavilony Technického muzea. Začátkem září tu otevřeli pavilon průmyslu, teď členové Boveraclubu připravují expozici plnou tramvají a autobusů. Ty ale ještě přivézt nemůžou, v budově zatím nejsou velká vrata. A tak zatím dobrovolníci pracují v zázemí pavilonu. Mají ale velký problém – nedostatek nábytku.

„Chceme tu vybudovat nejenom lidem přístupnou expozici, ale i archiv, protože historických věcí je velké množství. Plechové skříně jsme sehnali z katastrálního úřadu v České Lípě,“ popisuje Tomáš Krebs z Boveraclubu. „Sháníme šatní skříně, registraturu, kterou mají doktoři v ordinacích, sháníme i kuchyňskou linku, ledničky, kancelářský nábytek a hodily by se nám i vyřazené počítače, skenery a podobně.“

Pomocníci až z Drážďan i z Prahy

V nově vznikajícím Muzeu městské dopravy v Liberci přiložil ruku k dílu dobrovolník až z Drážďan – Helge Mai. Pomáhají ale taky dobrovolníci z Prahy – jako je Michal Brejša: „Je to pracovní relax, je to můj koníček – tramvaje a doprava, přišlo to tak, děláme, co můžeme.“ Muzeum dopravy by členové Boveraclubu rádi pro návštěvníky zpřístupnili do konce tohoto roku.

Sympatický dobrovolník, Helge Mai, který do Liberce přijel pomoct až z německých Drážďan

Ve vznikajícím Muzeu městské dopravy v Liberci neshánějí jen nábytek a techniku. Členové Boveraclubu budou vděční i za každou pomocnou ruku. Práce je v pavilonu D opravdu víc než dost.

Nově vznikající Muzeum městské dopravy v Liberci
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio