Bobík, Myšpulín, Fifinka i Pinďa zavírají a stěhují se na zámek v Doksech

Po osmi letech je dnes naposledy otevřené Muzeum Čtyřlístku v Doksech. Spolu s knihovnou se bude stěhovat na tamní zámek. Na rozloučení s budovou muzea ve Valdštejnské ulici je připraven zábavný program a soutěže.

Ty připravili pracovníci městských kulturních organizací a je určený hlavně dětem. Na komiks s padesátiletou historií ale mohou zavzpomínat i ti starší. Muzeum ve Valdštejnské ulici můžou lidé naposledy navštívit od deseti dopoledne až do pěti hodin odpoledne. Expozici budou pak moci znovu vidět zhruba za čtvrt roku, a to už  v prostorách dokeského zámku.

„V projektu, na kterém už pracujeme, otevřeme informační centrum, historický prohlídkový okruh, a k tomu i Muzeum Čtyřlístku a městskou knihovnu,“ uvedla Eva Burešová, starostka Doks zvolená za SLK. Zámek v Doksech nebyl nikdy zcela veřejně přístupný. Poté, co ho po druhé světové válce nedobrovolně opustil rod Valdštejnů, v jeho komnatách sídlila vojenská posádka a následně lesnické učiliště. Poslední čtyři roky je v majetku města a v současnosti tam končí oprava za zhruba čtyřicet milionů korun.

autoři: jij , mib
Spustit audio

Související