Bílí Tygři zakončí základní část s Mladou Boleslaví. „Na zápas se těším,“ říká Derner

Končí základní část hokejové extraligy. Liberec doma vyzve od 18 hodin a 20 minut Mladou Boleslav. Bílí Tygři do utkání vstoupí s jednou jistotou – bez ohledu na výsledek obhájili Prezidentský pohár.

Tato trofej je určena právě vítězi základní části hokejové extraligy. Tygři pohár převezmou právě při utkání s Mladou Boleslaví. Vzájemné duely s příchutí derby bývají vždy patřičně vyhecované a také vyrovnané. „Vždycky to je derby a vždycky to derby bude. Spoustu kluků odtamtud znám, spousta z nich působila v Liberci. Jsou to super zápasy,“ říká liberecký obránce Lukáš Derner. Uvědomuje si také sílu bruslařů. „Hrají dost na brejky, hodněkrát se jim to povedlo. Po téhle stránce je to hodně nepříjemný, ale na zápas se já osobně těším.“

Na rozdíl od Lukáše Dernera další z obránců v liberecké sestavě Martin Ševc v týmu soupeře v minulosti nepůsobil. Přesto také on vnímá, jaké zápasy bývají. „Já to asi vnímám méně než kluci, ale jelikož jsem z Nymburka, tak jsme tu řevnivost měli s Boleslaví vždycky taky. Myslím, že pro diváky to bývají výborný zápasy, padá i dost gólů. Čekám dobrý zápas.“

Bílí Tygři by se pak rádi rozloučili se základní částí, po třech porážkách v řadě, vítězstvím. To je tentokrát po ně největší motivace. „Zápasy jsou pro nás všechny stejný, jde o přípravu, blíží se konec, každý zápas chceme vyhrát, pokaždé hrajeme naplno,“ uzavírá Derner.

Pro oba celky to bude příprava na play-off. Favoritem jsou domácí. Liberec totiž ovládl deset posledních vzájemných zápasů a v letošní sezóně ztratil s boleslavskými hokejisty jediný bod. To po domácí výhře 2:1 v prodloužení.

autor: ppe
Spustit audio