Běžkaři, těšte se. Trasy v Jizerkách budou upravovat tři nové rolby

21. listopad 2017

Běžecké stopy v Jizerských horách budou letos v zimě projíždět tři nové rolby. Podařilo se je získat díky evropské dotaci v rámci česko-polské spolupráce.

Rolby budou upravovat bílé stopy od Bedřichova po polské Jakušice. Jedna rolba bude po celou sezónu na polské straně Jizerských hor, zbylé dvě na české. Díky nim se provozovatelům prý podaří upravit více tratí a zlepšit kvalitu těch stávajících.

Jeden z nejlépe upravovaných areálů?

„Myslíme, že díky třem novým rolbám bude běžkařský areál od Bedřichova po Lužici jeden z nejlépe upravovaných. Lyžaři to pocítí na kvalitě udržovaných tratí,“ říká Stanislav Pelc, předseda obecně prospěšné společnosti Jizerky pro vás. Ta se stará o tratě v okolí Kořenova, Jizerky, na pomezí Jizerských hor a Krkonoš.

Další dobrá zpráva – osvětlení na Sluneční louce

Druhá rolba, kterou si převezmou příští týden v Bedřichově, bude jezdit na Jizerské magistrále, kterou provozuje Jizerská o.p.s. v čele s Radkou Davidovou: „Budeme upravovat více tratí. Ne kvůli nové rolbě, ale díky spolupráci s Lesy ČR.“

Novinkou letošní sezony bude kromě roleb také osvětlení běžeckého kolečka na Sluneční louce v Příchovicích. Vedle sebe tam už několik let fungují vleky a běžecký okruh.

autoři: sas , Jaroslava Mannová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související