Běh trojzemím se vydařil. Závodníkům přálo počasí

19. duben 2018

Druhý ročník běžeckého závodu Alisy, který se konal v sobotu 14. dubna v areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou, zná své vítěze.

Absolutní vítězka v ženské kategorii Ivana Kopková v den startu ještě ráno netušila, že závod poběží. To mužský vítěz David Zeman se účastnil už podruhé. A ačkoliv původní myšlenka byla uspořádat závod pro pár dětí a jejich rodiče, letos přijelo do Hrádku přes 500 závodníků.

„O závodu jsem slyšela úplně poprvé. Neměla jsem ještě ráno v plánu běžet. Byla to taková hurá akce, ale závod byl hrozně hezký. Trať byla rychlá, takže myslím, že se líbila každému běžci. Počasí bylo perfektní, i když trošku foukalo,“ uvedla Ivana Kopková, absolutní vítězka závodu v ženské kategorii, která zaběhla nejdelší desetikilometrovou trať v čase 48:06.

Běh na hranici tří států: Závodit můžou batolata i profíci

Malí závodníci na Alisy Běhu trojzemím 2017, stejně tak letos dostanou prostor k běžeckému závodění i ti nejmenší

Tuto sobotu 14. dubna si můžete v areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou užít netradiční běžecký zážitek – běh česko-německo-polským trojzemím.

Nejrychlejší muž závodu, zaběhl stejnou trať ještě o více než deset minut rychleji. „Závod je moc pěkný, proto jsem tady v Hrádku už podruhé. Vyšlo krásné počasí. Možná až moc krásné, bylo dost teplo a tomu odpovídaly i ty výkony. Z mé strany je to trošku nespokojenost s výkonem ze závodu, ale s tímhle pořadím si asi nemůžu stěžovat,“ uvedl absolutně nejrychlejší muž dne David Zeman.

Běhaly i maminky s kočárky

Vítězů bylo ale vícero – závodilo se totiž hned v několika kategoriích. Jen pro děti bylo připraveno osm závodů odstupňovaných podle věku. Dospělí si pak mohli vybrat z pěti nebo desetikilometrové tratě a závodilo se i ve smíšených štafetách na pět kilometrů.

Důkaz, že s kočárkem lze i závodit

„Děkujeme všem, kdo se na organizaci podíleli, ale také městu Hrádek nad Nisou a Libereckému kraji a sponzorům za podporu.“
Jindřich Sršeň, organizátor závodu

Letošní novinkou byl závod na 1800 kilometrů, kterého se mohl zúčastnit úplně každý. Kolem jezera Kristýna běžely taky maminky s kočárky, rodiče s malými dětmi nebo lidé se psy. Sobota potvrdila, že Alisy Běh trojzemím je závod skutečně pro každého.

Účast předčila očekávání organizátorů – kolem 400 běžců, nakonec se jich ale registrovalo mnohem více a běžců bylo k šesti stům. „Doufáme, že se všem běžcům závod líbil i přes nějaké potíže s technikou. Byla to pro nás velká zkušenost a věříme, že příště to bude zase o kus lepší,“ uvedl Jindřich Sršeň, jeden z organizátorů závodu.

Alisy Běh trojzemím 2018
autor: k
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka