Zvířata z doby ledové můžete vidět v liberecké ZOO. Výstava Giganti pomůže zachránit africké i liberecké slony

10. červen 2015

Do liberecké zoologické zahrady se nastěhovala prehistorická zvířata z doby ledové. Výstava s názvem Giganti aneb Mamuti pomáhají slonům pomůže zachránit liberecké zoologické zahradě slony v Africe. Návštěvníci přispějí také na nový domov pro dvě slonice, které žíjí v desítky let starém výběhu v Liberci.

„Půjde o dvě desítky modelů v životní velikosti, bude tady třeba k vidění mamut, který má šest metrů na výšku,“ popisuje Honza Kubánek z liberecké ZOO.

Mamutem, kterého zmiňuje, to ale nekončí, doplňuje ředitel zahrady David Nejedlo.

„Už ve vchodu do zoo se mohou návštěvníci vyfotit s šavlozubým tygrem, dál mohou vidět prehistorické velké bobry, jeskynního medvěda, velkého losa…“

Právě mamuti jsou ale přeci jen vnímáni jako hlavní symbol doby ledové. Právě proto má výstava Giganti podtitul Mamuti pomáhají zachraňovat slony.

„Ze zvýšeného zisku, který, doufám, získáme, pokročíme v rekonstrukci našeho pavilonu slonů a firma, která exponáty vlastní, věnuje část výtěžku na konto společnosti Save elephants, s kterou spolupracujeme dlouhodobě a která se aktivně zasazuje za ochranu afrických slonů.“

Giganti - výstava v liberecké ZOO

Zvířata na výstavě nestojí jenom jako exponáty, tvůrce výstavy Filip Kočík se se svým týmem snažil, aby byla expozice akční.

Věrohodná je nejen akce, ale i samotné ankety dávno vyhynulých zvířat. Jsou z pravé zvířecí kůže, oči mají z náhrad dělaných stejnýma rukama jako oční protézy pro lidi. Výstava Giganti začíná 10. června a potrvá do konce října.

autor: sas
Spustit audio