Životní jízda Karolíny Erbanové. Rychlobruslařka získala na pětistovce bronz

18. únor 2018

Rychlobruslařka Karolína Erbanová získala bronzovou medaili v závodě na 500 metrů. Vyhrála Japonka Nao Kodairová. Od druhého místa Češku dělila jediná setina sekundy.

Ve třinácté jízdě se Karolína Erbanová držela s hlavní favoritkou Nao Kodairovou z Japonska. Po prvních sto metrech zaostala jen o čtyři setiny, zvládla i malou zatáčku do cílové rovinky.

500 metrů zvládla Karolína Erbanová v čase 37,34, o pouhé čtyři desetiny hůře než Kodairová, která vytvořila olympijský rekord.

Jenže zbývaly ještě dvě jízdy a čtyři závodnice. V předposlední jízdě byla o pouhou setinu sekundy lepší Korejka Lee Sang-hwa.

Rodačka z Vrchlabí potřebovala, aby v poslední rozjížďce už nikdo nepokořil její čas. Snažily se o to Rakušanka Vanessa Herzogová a Ruska Angelina Golikovová. Obě rozjely svůj jediný pokus pomaleji a ztrátu nedotáhly.

Karolína Erbanová získala šestou českou medaili na olympijských hrách v Pchjongčchangu, rodačka z Vrchlabí, která trénuje v Nizozemsku, je po Martině Sáblíkové druhou českou rychlobruslařskou, která pod pěti kruhy uspěla.

 

autor: vman
Spustit audio

Související