Zimní stadion v Turnově zatím nebude, nejsou peníze

1. říjen 2011

Zimní stadion se v Turnově hned tak stavět nezačne. K velkému zklamání tamních hokejistů o tom rozhodli turnovští zastupitelé.

Zastupitelé Turnova vybrali budoucí podobu sportovního areálu v Maškově zahradě. Kromě koupaliště v něm bude i zimní stadion a podle vybrané varianty se do jeho ochozů vejde 350 diváků. Na tom ale turnovským hokejistům zase tolik nezáleží. Jde jim hlavně o to, aby měli kde trénovat a hrát.

„Je pro nás snem mít v Turnově zimní stadion. Fungujeme tak, že jezdíme hrát hokej do Lomnice nad Popelkou,“ říká předseda hokejového a bruslařského klubu Turnov Jan Konejl. Stavba zimního stadionu nebo alespoň kluziště se podle hokejistů odkládá už skoro padesát let.

Turnovské hokejisty zklamalo rozhodnutí zastupitelů začít stavět nejdřív koupaliště, které má být hotové v roce 2014, a teprve potom budovat zimní stadion, přičemž předpokládaná kolaudace je v roce 2017.

Které argumenty při hlasování převážily, vysvětluje starostka Turnova Hana Meierová. „Celá stavba, to znamená zimní stadion, koupaliště a parkoviště by mohla stát kolem 150 milionů korun. Za současným podmínek bychom to finančně zavládli, ale nemohli bychom stavět téměř nic jiného,“ vysvětluje starostka.

Pokud by se zimní stadion začal stavět zároveň s koupalištěm, počítal návrh kalkulace se zvýšením daní z nemovitostí v Tunově a také s prodejem části sportovního areálu ke komerčnímu využití. S tím ale zastupitelé nesouhlasili.

Zimní stadion v Trunově se tak má začít stavět až v roce 2015, případně podle volných peněz i dřív. Právě v to, že se tento dovětek stane skutečností, doufá turnovský hokejový a bruslařský klub.

autor: leš
Spustit audio