Zázrak se nekonal, liberečtí fotbalisté si letos skupinovou fázi EL nezahrají

8. srpen 2014

Před rokem touto dobou se liberečtí fotbalisté radovali z postupu do 4. předkola Evropské ligy. To letos zažívají Severočeši rozdílné pocity a po včerejší prohře 2:3 s rumunskou Astrou Giurgiu se s pohárem definitivně loučí. Po prvním vzájemném duelu, ve kterém Slovan před týdnem prohrál 0:3, se dal ale čtvrteční smutek z pohárového konce předpokládat.

„Evropská liga je ztracená. Věděli jsme, že to bude strašně těžké, od začátku jsme se tlačili před bránu, ale bohužel jsme sami dostali gól. Ten nás sice nakopl ještě víc, otočili jsme to a myslím, že jsme byli lepším týmem, ale stejně jsme nakonec prohráli,“ zklamaně po utkání konstatoval liberecký záložník Josef Šural.

O skupinové fázi Evropské ligy si teď může stejně jako zbytek kádru nechat zdát, anebo může vzpomínat na úspěšné účinkování svého mužstva z minulého ročníku prestižní soutěže. Co ale letos bylo jinak v porovnání s minulou pohárovou sezonou? „Co na to říct? Možná i štěstíčko se od nás odklonilo, ale to nemůžeme mít pořád, to se stává,“ dodává Josef Šural.

Ve včerejším utkání by ale Libereckým dost možná ani loňské štěstí nepomohlo. Díky prvnímu vzájemnému duelu byli totiž hráči Giurgiu už před odvetou jednou nohou ve 4. předkole. „Nevyšel nám první zápas a s takovým mankem se dnes hrálo velmi těžko. Bylo mi jasné, že by se musel stát zázrak, aby se to otočilo. Dnešní odvetu ovlivnil první zápas, ve kterém jsme dostali tři branky,“ uznává liberecký trenér Samuel Slovák, že o osudu dvojzápasu s Astrou prakticky rozhodlo už týden staré utkání v Rumunsku.

Každopádně do hlavní fáze Evropské ligy se Slovan minimálně letos nepodívá. „Je to strašné zklamání. Bohužel se to nepovedlo, ale nebudeme si nad tím lámat hlavu. Teď se musíme soustředit na ligu,“ dodává Martin Frýdek, jakým směrem se od včerejšího vyřazení ubírají liberecké ambice. Ostatně, nic jiného Severočechům nezbývá.

autor: David Nyč
Spustit audio