Zápas Jablonce proti Strömsgodsetu doprovázela výborná atmosféra

2. srpen 2013

Hubené vítězství si v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy připsali fotbalisté Jablonce, kteří na domácím trávníku porazili norský celek Strömsgodset 2:1. Na premiéru Baumitu v letošní Evropské lize se přišly podívat více než čtyři tisícovky diváků.

Tak rušno jako ve čtvrtek na pokladnách dlouho nebylo. Davy fanoušků v zeleném proudily na stadion už dlouho před výkopem a pečlivě ladily hlasivky. „Budeme fandit zuřivě, protože mám dojem, že to bude poslední zápas Jablonce v poháru. Co jsme zatím viděli ty evropské týmy, tak jsou malinko někde jinde Z toho mám trochu strach, přál bych si to moc, ale jsem realista,“ podělil se o svůj názor fanoušek Severočechů.

Jablonecký kotel měl pochopitelně navrch, slyšet ale byli i Norové, kteří na sever Čech přijeli z Drammenu autobusem a podporu svých hráčů chtějí spojit s návštěvou Prahy.

Nevraživost, která obvykle panuje mezi příznivci českých klubů, se v Jablonci tentokrát neobjevila. „Já jsem tady zažil Chelsea a byla to paráda. Pokecali jsme a společně jsme si vychutnali fotbal.“

Prát se nechtělo dokonce ani nejtvrdší jádro severočeských fanoušků. Těm k zábavě stačilo pár rolí konfet, kterými střídavě sestřelovali hráče i novináře. Navzdory tropickým teplotám to na jabloneckém stadionu začalo opravdu vřít až v závěru utkání. Ještě v devadesáté minutě byl stav nerozhodný, pak ale dobrou náladu Severočechů zachránil Vošahlík.

Jablonečtí fanoušci na zápase proti norskému vicemistru

Následný závěrečný hvizd si asi vychutnali všichni. Tedy až na Nory. „Naštěstí jsme stihli dát gól, ale uvidíme, jak to bude vypadat dál. První poločas se mi líbil, druhý už tolik ne, ale vybojovali jsme si to,“ hodnotili při odchodu příznivci Jablonce. Odveta v norském Drammenu je na programu 8. srpna.

autoři: Šárka Sudová , jam
Spustit audio