Základní část hokejové extraligy je ve své polovině, Bílí Tygři zatím nejsou příliš spokojení

3. prosinec 2014

Základní část Tipsport extraligy je ve své polovině a Bílým Tygrům patří průběžné desáté místo. Není to výsledek, se kterým by měli být Severočeši spokojení, v dalších šestadvaceti duelech proto musejí být o dost úspěšnější.

„Asi nemůžu být úplně spokojený, když se nacházíme až na 10. místě. Ale zrovna dneska jsem se na to podrobněji koukal, je tam nějakých pět, šest bodů na páté místo. Ale zase musíme být opatrní, protože tam je pět, šest bodů na poslední místo. Určitě bych to ale nehodnotil nějak pozitivně, spíš negativně,“ není z výsledků svého mužstva zrovna nadšený útočník Tomáš Filippi, na druhou stranu panice zatím nepropadá.

Zejména v jedné herní činnosti je ale potřeba pořádně zabrat. „Já si myslím, že hru pět na pět nebo oslabení máme celkem dobré, nijak tam nepropadáme, ale přesilovka nám prostě dělá dost velké problémy. V tomto případě se musíme hodně zlepšit, pak bychom mohli jít výkonnostně i bodově nahoru,“ připomíná Ján Lašák největší slabinu svého mužstva.

Ach ty početní výhody, zoufají si Liberečtí téměř po každém zápase, když jim novináři připomínají ligové statistiky i fakt, že co se přesilovek týká, jsou Bílí Tygři nejhorší v soutěži. Ale stále před sebou mají hokejisté 26 kol na zlepšení. A vlastně ani na první polovinu ligy nebudou vzpomínat ve zlém.

„Když si vybavím první polovinu soutěže, tak si vzpomenu na celkem dobré období. Prožil jsem ho v kolektivu, který mám velmi rád a kde je to velmi dobré. Samozřejmě, že když budou lepší výsledky, tak to bude ještě lepší, ale když se ohlédnu zpátky, tak budu na toto období rád vzpomínat, protože všichni kluci v kabině jsou úplně perfektní,“ dodává brankář Ján Lašák, a poukazuje tak na dobrou partu v liberecké kabině.

V takovém případě obvykle v mužstvu bojuje jeden za druhého, takže pro druhou polovinu Tipsport extraligy mají Bílí Tygři jistě na čem stavět.

autor: David Nyč
Spustit audio