Zájemci o pronájem v Semilech se v aukci utkali o tři byty. Největší zájem byl o ten nejmenší

16. leden 2013

Historicky první aukce o pronájem městských bytů v Semilech byla úspěšná. V licitaci o tři byty z původních čtyř se utkalo osm zájemců. Největší zájem byl o byt nejmenší. U něj cena nájmu vzrostla oproti původní nabídce o více než 10 korun za metr čtvereční.

Cena nejmenšího bytu vystoupala nejvýše. Aukce začala na nabídce 51,40, skončila na částce 66,50. Vyhrálo číslo dva, slečna Radka tak měsíčně za bydlení městu zaplatí více než 3 500 korun.

„Bydlím u mamky, takže jsem ráda, že už konečně budu bydlet sama. Byla jsem ochotná jít až na 69,“ popsala svou strategii.

Zdeněk Flekna tentokrát štěstí neměl. Už teď se ale těší na další aukce. Také by se rád osamostatnil. „Řeším otázku bydlení a zrovna tahle situace je pro mě výhodná, co tady udělali na městě. Asi počkám na další aukci. Teď někdy by měla být, tak uvidíme,“ řekl.

Dražily se ještě další dva byty. Úspěšně. Obou aukcí se zúčastnila i slečna Kateřina Vlachová. „Protože jsem se chtěla osamostatnit a bydlet sama,“ vysvětlila, proč do aukce šla.

O dva byty se prý ucházela, aby měla větší šanci, že u jednoho to vyjde. Ten, který se jí líbil víc nakonec také získala. „Splnila jsem si svůj sen,“ řekla.

O čtvrtý byt v této dražbě nebyl zájem. Proto druhé kolo aukce, kterého se už můžou zúčastnit i mimosemilští, proběhne už za týden.

autor: Eva Malá
Spustit audio